LEZİZ BİR MİM :)

31 Mart 2010 Çarşamba
Leahcim beni mimlemişti günler günlerr önce, lezzet duraklarınız nerelerdir diye, anca cevaplayabiliyorum bu mimi kusura bakma benim cnm leahcimm :)








Ben değişiklikten, yenilikten keyif alan devrimci bir kişilik olduğum için lezzet duraklarım da öyle çok belirli değildir, hani her yeri denemek isterim, damak zevkim geniştir, bigün dürüm yiyorsam öbür gün mantı yerim, diğer gün börekçide çay börek yerken bi ertesi gün rakı balık yapabilirim...Papaz her gün pilav yemez misali bi durum hasıl...


Ama ille de sevdiğim vazgeçemediğimi mekanlar olmaz mı, var tabiki;





1- ŞAMPİYON KOKOREÇ: Sevdicekle, arkadaşlarla çok sık gittiğimiz bir mekan. Kokoreç'i bi burda yerim zaten, başka bi yerde yiyemem, ne bileyim güveniyorum sanki şampiyonda yediğim sakatat değil de daha güzel bişey :) Kokoreç yemeyenler üzülmesinler, döner, köfte, patates kızartması, iskender, midye, alternatif çokça yani..









2- TAKSİM AFACAN RESTAURANT: Canımız yemek gibi yemek isteyince Taksimdeysek bide Afacan'ı tercih ediyoruz. Hemen İstiklal Caddesi üzerinde zaten. Önce mercimek veya ezo gelin çorbamız, sonra ana yemeğimiz, salatamız, mezemiz ve içeceğimiz...Tıka basa doymadan kalktığımı hatırlamıyorum. Hani yedikten sonra o caddeyi bi iki turlamak lazımm sindirebilmemiz için..:)






3- TAKSİM HAMURABİ: Sevdicekle de gittik bikaç kere ama okuldayken en samimi arkadaşımla her Taksim'e gidişimizde hamurabiye girer, nefis ve her dem fırından yeni çıkan sıcacık taze börekle, çayımızı hüpletirdik. İster sabah kahvaltınız, ister öğlen yemeğiniz, ister 5 çayınız için gidin ve böreklerinin tadına bakın derim ben ;)











4-CİĞERCİ NİYAZİ: Edirne'ye ilk ve son gidişimde bi hayli meşhur olan bu mekanda akşam yemeğimizi yemiştik. Ciğerleri çok değişik pişiriyorlar yaprak ciğer diye adlandırılıyor, yanında da bol soğan salatası geliyor, ciğer yemeyenlere bile ciğer sevdirebilir. Yolunuz düşerse veya ben bi ciğer yemek için bile giderim diyorsanız benden beş yıldız bu mekana..








5- ULUDAĞ KEBAPÇISI- FLORYA: İlgili personeli, geniş menüsü, şık ambiyansıyla özel davetler için ideal bir mekan, üstelik deniz ve yeşillik manzarası, açık veya kapalı mekan özelliğiyle de biraz tuzlu ama albenisi yüksek bi mekan, iş yemeklerimiz için tercih ediyoruz biz, cep numaram da bi rezervasyon esnasında kayıtlanmış, bayram seyran özel günlerde kurumsal kimlikleriyle kutlama mesajı atacak kadar nazikler.




6- İSMAİL'İN YERİ- DÜZCE: Bittabi çok sık olmamakla birlikte ailecek cümbür cemaat şehirler arası yolculuk yaparken, babamın tüneli bırakıp, yolu uzatıp Bolu dağına tırmandıracak kadar müptelası olduğu, bizim de sabırsızlıkla pişmesini beklediğimiz lezzetli etleri olan meşhur mola mekanı..








Bunların dışında BURGER KİNG, BEREKET DÖNER de sevgiliyle şipşak karnımızı doyurmak için sıkça uğradığımız mekanların başında geliyor.





Tatlılar için MADO, HACISAYİD, SEYRAN PASTANESİ, SARAY MUHALLEBİCİSİ ve İNCİ PROFİTEROL.




Hamur işi için ASLI BÖREK, OKLAVA..



Cafe olarak Taksim- BiMELEK CAFE, Taksim- MELEKLER KAHVESİ, ATAKÖY- ESKİ DOSTLAR...



Sevdiğim ve tavsiye edebileceğim mekanlar bunlardır. Bunun dışında denediğimiz, yemek yediğimiz, belki bidaha gitmek isteyip yolumuzun düşmediği gidemediğimiz çok yer var ama hepsi de akılda kalmıyor tabii..


Bu mimi bu posta yorum yapan herkese gönderiyorumm bakalım ;)

12 yorum:

pofiş♥ dedi ki...

ismailin yerinin bizdeki önemini anlatmama gerek yok:)
oraya gelrken genelde uçakla geliyorum 1 saatte ordaım ama ismailin yerni dönememek bu mutluluğu tadıyla yaşatmıyor:)
tıka basa tok olsam da tereyağın üstne özenle süzülmüşş balı bile yerim o derece müptelaaa:):))

cecilia dedi ki...

off off pofiştomm lezzetdaşımı bulmak sevindirdi beni cnm gerçi ben biçok kişinin bildiğine eminim, çünkü gerçekten özel bi yer dimi..:)eğer özel arabayla gelirseniz durmadan geçmezsin sen pofişim artık ;)

Atolyekedi dedi ki...

Şekerim ne yaptın ya benim gibi zayıflıktan süzüm süzüm süzülmüş, iştahsız birisine yanlış adresler bunlar .))

cecilia dedi ki...

Atölyekedicim :) can boğazdan gelir ama cnm napim mim demişler mimlememek olmaz, bu arada pofiştom ve ve atölyekedicim mimlendiniz ;) :)

kalüfer böcüğü dedi ki...

Şampiyon Ankara da açıldığı gün utanmasam sokakta halay çekecektim:)Ama açıkçası İnci'yi hiç sevemedim bana çok tatlı hatta iç bayıcı geliyor.

sonmodayiz.biz

Adsız dedi ki...

Bereket döner ve hamurabiyi bende çok severim yapmıştım bu mimi bende =)

tubiss dedi ki...

Valla gece gece bunları okuyunca karnı acıkıyo insanın hele diyetteyken bu mimi Handan bana göndermişti ama yapamadım ya kendimi kaptırıp gitmemek için, kendimi yaza hazırlıyorum çünkü inşallah o zaman bu gittiğin mekanların birine uğrayabilirim :))

Adsız dedi ki...

OFFF ama gecenin 1inde bu bana yapılır mı yaa :)) çok acıktım bnce bir börek yesem birsey olmaz sadece 1 tane söz :)

http://formakeup.blogspot.com/

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Bu lezzet duraklarını görünce iştahım açıldı ve henüz yapmadığım kahvaltıyı hatırladım. Hemen kahvaltı yapmaya gidiyorum :))

♥мұ»p»r«i»n«č»є«ss dedi ki...

İsmailin yeri ve Şampiyon Kokoreç İstanbula geldiğimizde nişanlımla benimde favorilerimizden!!Buralara uğramadan bir istanbul keyfi düşünemıyorum... Birde Taksimdeki İnci pastanesindeki meşhur profiterol olmazsa olmazımızdır :)) gitmedıysen orayıda tavsıye ederım cnm...

Stil Direktoru dedi ki...

Kuzum ben kokoreç hayatta yemem ama midyeye hayır demem ona da bakmadan yerim ama :)

Unknown dedi ki...

bu mime katılacağım arkadaşlar ama yol dönüşü bir kaç günlüğüne yokum buralarda, bloguma son bir kez bakayım dedim ve bu mime takıldım. ama vaktim yok. Boğaz-Yemek dediniz mi bensiz olmaz. Dönünce görüşürüz.

Yorum Gönder

İÇİNDE KALMASIN...

Related Posts with Thumbnails