HAFTASONU; BİR "AŞK DERSİ..."

3 Mayıs 2010 Pazartesi


Haftasonu çabuk geçti her zaman olduğu gibi. uzun uzun yürüdüm bu iki gün boyunca...Uzun ama yemyeşil, sessiz huzur verici bir yol. O kadar iyi geliyor ki bu yürüyüşler.



Pazar günü Aşk dersi adlı filme gittik..



Filmin konusu şöyle; Yıl 1961; savaş sonrası, Beatles öncesi dönemde Londra...16 yaşında zeki ve çekici bir genç kız olan kadınlığa geçişin eşiğinde olan Jenny (Carey Mulligan): Londra’nın banliyölerinden Twickenham’daki odasında Juliette Greco şarkıları söyleyip daha özgür ve Gauloise kokulu bir hayatın hayallerini kurmaktadır. Yağmurlu bir Londra sabahında Jenny’nin rutin hayatı “uygunsuz” bir aşık olan 30 yaşlarındaki David (Peter Sarsgaard)’in gelişiyle alaşağı olur. Parlak bir öğrenci olan Jenny, Oxford’da okuma hakkı kazanmakla, karizmatik ve kendinden yaşça geçkin bir adamın çekici teklifi ve hayatı arasında gidip gelmektedir.



Adından da anlaşılacağı üzere film ders verici nitelikte. Konu çok klişe evli ve hatta çocuklu bir adamın aldatımına gelen bir genç kız var. Ama en önemlli çağında yaşadığı gel gitler, hayal kırıklıkları, pişmanlıklar... "Akıllı" bir kız olup "oxford" için çalışmak yerine olgun adamın kendisine verebileceği imkanların cazibesine kapılıp yaşadığı hezeyanlar, eğitim veya aşk adına verilen tercihdeki hatalar ve ailenin "zengin damat fikri"ni benimsemesinden dolayı kızlarına karşı rahat tutumu filmi daha farklı ve izlenesi yapıyor. 1960ların İngilteresinde 2000lerin Türkiyesini bulmak biraz üzücü olsa da film hoştu doğrusu. Audrey Hepburn'ü anımsatan bu sempatik, alımlı kızımızın çello çalması, arada kendini kaptırıp Fransızca konuşması, Paris'de geçirdikleri harika anlar, caz dinlemeleri, bekaretini vermek için 16 değil de 17sini beklemesi :), başına gelenlerden sonra tekrar hayatını kurtarmak için uğraşması ve anne ve babasına kendine karışmadıkları için sitemde bulunması sevdiğim detaylardı. Müzikler, kıyafetler, dekor ve oyuncular tabiki iyi. Bence dram severler izleyin bayılacaksınız...E feministler de evli adama küfreder artık..:)

7 yorum:

Serhat dedi ki...

beğenmedim :)

Atolyekedi dedi ki...

Sorma şekerim hafta içi hafta sonu hayaliyle geçiyor. Hafta sonuda çabucak geliyor, geçiyor malesef. Filmle ilgili yazdıklarından Filmde alınacak dersleri almaya gitmeliyim diye düşündüm canım. Teşekkür ederim paylaşımın için.

cecilia dedi ki...

Bay ımmm; yok cnmm :)

Atölye kedicim sorma valla bi hafta boyu plan yap plan yap sonra o iki gün gelip geçsin öle, ne demek tatlım her zaman paylaşırım :)

Mystery dedi ki...

ah cecicim yaaa biz de anca rahat rahat haftasonu birlikte olabiliyoruz o da nası geçiyo hiç anlamıyorum aynen! uyuz oluyorum öle çabuk geçince. bi yolu olmalı uzuun uzuun geçtiğini hissetmenin :)

Mystery dedi ki...

bu arada filmi de merak ettim gerçekten :)

cecilia dedi ki...

Mysterycimm yok cnm yok sevgiliyle geçen bir yıl bile kısacık gelir, belki evlenince bu hissiyattan kurtuluruz hehe :) filmi muhakkak izle cnmcım :)

Yeşim dedi ki...

Tatlım bizde de olur yolu daha iyi biliyorum tavırları. Sonu da aynen dediğin gibi olur. Böyleler işte erkekler ya herşeyi bilirler :P Film en kısa zamanda seyredilecekler arasına girdi :)

Yorum Gönder

İÇİNDE KALMASIN...

Related Posts with Thumbnails