Çok Ajan olsam, Angelina Jolie Olsam?

21 Ağustos 2010 Cumartesi

Yazın sinemaya gitmek akıl karı değildi bana göre..Sinema keyfi kışa has bi güzellikti, yazın çekilmezdi. Tabii ya yazın cıvıl cıvıl güneşli tertemiz havada dışarda gezmek varken, kapalı bi alana tıkılmak abese iştigal. Ama artık öyle olmuyor işte. Sıcaklar öyle fena öyle bunaltıcı ki klimalı pöfür pöfür sessizcek sinema ortamı hem dinlendiriyor hem de oturduğun yerden yorulmadan etmeden film keyfini yaşıyor, entellektüeliteni arttırıyosun :P.
Hoş açık hava sinemasını tercih ederdim nostaljik havasından ötürü, akşam saatlerinde. Ama o da her zaman her yerde mümkün olmuyor.
Dün  Angelina ablamızın filmine girdik. Aslında İnception istiyordum ben okuduğum olumlu yorumlardan ötürü. Ama geç kalınca bir sonraki seansını beklemek istemedik filmin. Angelina'yı beğenirim, hem oyunculuğunu, hem güzelliğini, hem de hümanistliğini. Brad abimizle değişik ırklardan çocuk evlat edinmeleri imkanı olan herkese örnek olabilecek bir davranış. Keşke tüm ünlüler reklam mahiyetinde düşünülse bile hayır işlerinde, sosyal projelerde yer alsalar böyle devasa servetlerini kimsesiz çocuklara anne baba olarak harcasalar, varsın böyle popüleritelerine popülerite katsınlar, can feda böyle bi reklama. Neyse kısacası filme önyargısız girdim, kafamda hiç bi düşünce hiç bi fikir bile yoktu konuya dair bir bilgim de. İsmine, kapağına bakıp kitap alırsın ya aynen öyle
Gerilim-aksiyon sevenler için son derece tatmin edici. Amerikanın dünyadaki otoritesine, Rusyanın komünizm sevdasına, dünya ülkelerinin çıkar savaşlarına, Müslümanların milliyetçiliğine, masa başı oyunlara gönderme yapan, CIA, FBI gizliliğinin çekiciliğine vurgu yapan bir film. Tomb Raider, Bay ve Bayan Smith tarzı Angelina hep bi savaşçı modunda, ordan oraya uçuyor korkusuzca, inanılmaz güçlü, heytt be oluyosun bazen tabii çok gerçekçi olmayabiliyor :) Bakın spoilerdan yana rahat olun, onca şey söyledim ama konuyu asla tamin edemezsiniz :)

Film klasik mutlu veya mutsuz sonla bitmiyor, gizli bir "to be continued" ifadesi bırakıyor..Yani bu film seriye bağlar, ikincisi, üçüncüsü çekilir arkadaşlar..
Ben emek verilmiş her filme değer veririm, öyle kolayy "ıyy beğenmedim, iivreenç" demem 40 yıllık sinema eleştirmenleri gibi. O yüzden fikrimi önemserseniz ben tabiki "gidin görün" derim.

7 yorum:

♥мұ»p»r«i»n«č»є«ss dedi ki...

izledim bende dün canım gayet başarılı bi film bencede..

Adsız dedi ki...

Bu hafta Inception'a gttim haftaya Salt^^
Çok merak ediyorum bakalım nasıl(:
Bazı sinemalarda çok soğuk oluyor ya bu sıcakta üşüyorum o derece:D:D

Mia Wallace dedi ki...

cecilia öyle bir anlattın ki gidip izleyesim geldi:)

C3Moi dedi ki...

sormadan geçemiycem yazın sıcakta nasıl dolaşıyosunuz..?

söylemeden geçemiycem Sinemaya vereceğiniz parayı tiyatroya verin. Nasıl olsa filmleri internetten indirirsiniz bi şekilde. bu da bıgünkü twitimden alıntı. aa sen korsancı msn die soranlara evet öyleyim var mı itirazı olan..? xD

Atolyekedi dedi ki...

Ne tatlı yazmışsın canım ya, örnek alınacak bir dil ile, eline diline sağlık.

Ayshenur dedi ki...

Bnde yazın hiç sinemaya gdemeyenlerdnm ack alanlarda dolaşablioken dolasrm dienlerdnm..ama mrk ettm cecicim!gidilesi duruyo :)

ŞIKELLA dedi ki...

henüz izleyemedim canım
bu sıcaklar hal bırakmadı insanda.

Yorum Gönder

İÇİNDE KALMASIN...

Related Posts with Thumbnails