Cemil İpekçi ileydim...:)

27 Ağustos 2010 Cuma




Yani İstanbul Fashion Fair galası için CNR Expo'da düzenlenen iftar yemeği ve tamamı kağıttan oluşan "Yansıma" isimli 35 parçalık özel koleksiyonu sergilediği defilesinde.


Ne giydim?


Elbisem Koton'dan. 36 beden, içine nasıl sığdım bilmiyorum, bi gün önce denediğim üzerinde 40 beden yazılı bi elbisemin fermuarı kapanmıyordu, şaşırdımmm! kalıptan kalıba ciddi farkediyor.








Defile müthiş ışık ve gölge kareografı ile başladı, yalnızca kağıttan yapılmış elbiseleri ve tanıtımında kullanılan makyaj, aksesuar her ayrıntıyı çok beğendim, büyülenerek izledim. Kağıdın önemini, can taşıdığını, ağaçtan hayat bulduğunu betimleyen son derece ilginç bir tasarım hazırlamış Cemil İpekçi. Kendisinin bu ticari amaç gütmeyen, içinden geldiği gibi yansıtabildiği sanatçı ruhu karşısında bir kez daha eğiliyorum.





Şenay Akay, hanfendi hazretleri, profosyonelliğin ve popüleriteliğin verdiği havayla salındı durdu podyumda, kuliste de soyunma odası ayrıydı ve yardımcıları resim almasına izin vermedi kimsenin.Anadolu Ateşinden tanıdığımız Hasan Yalnızoğlu ise sıcaktı, resim çekmek isteyenleri hoş karşıladı, ben çekinmedim kendisiyle ama arkadaşım baya mutlu oldu :)



Kulise de daldık tabi. Sıfır beden mankenlerin sıfır olduğuna inanmıyorum. Eksi üzerinden değerlendirilmeleri lazım, zira, bi bel var benim belden 3 tane çıkar onlara, rejime başlamam lazım. Rahatlıklarına hayran kaldım, onlarca kişi içerde, onlar çıplak dolaşıyor.






Ve Cemil İpekçi, tüm mütevaziliği, birikimi, becerisi ile bu sektörde duayen kelimesini fazlasıyla hakediyor.



Tahtakalede terzilikle başlayan moda macerası kendine has tasarım anlayışıyla uluslararası moda platformlarında bile adından söz ettirecek kadar başarıyla ilerledi.



Herkes istediği şeyi olsun, ama o alanda en iyisi olsun der yöneticim..



Sıradan bi mühendis olacağına süper bir berber olmalı mesela insan, yeter ki en iyisi, başarılısı olsun..Çok doğru gerçekten...


Gitmek isteyen moda tutkunları için İstanbul Fair Fashion 26-28 Ağustos tarihleri arasında CNR Expo'da.

4 yorum:

Mystery dedi ki...

sen çığır açtım artık yevrum :) gezintilerinin devamını diliyorum :))

Atolyekedi dedi ki...

Ay yerim seni, Mavilerde çok yakışmış balıma... Çok güzel olmuşsun canım benim.
Boş ver o '0' bedenleri tatlım, nasıl mutluysan öyle ol.

cecilia dedi ki...

Mystery; gecelere akıyorum kuzum :P haha saol cnm eksik olma :)

Atölye Kedi: Teşekkür ederim cnm beğenmene çok sevindim, valla böle mutluyum aslında, dimi boşver boşver :)

Yeşim dedi ki...

Canım çoook tatlı olmuşsun. Elbise çok yakışmış sana :) Bence 0 beden çok itici. Sırf kemik hatunlar.

Yorum Gönder

İÇİNDE KALMASIN...

Related Posts with Thumbnails