2009'u Testere ile Kapattık.. :S

1 Ocak 2010 Cuma

Korku sinemasının başarılı serilenlerinden biridir "Testere;1,2,3..." Nihayetinde 6'yı da yaptılar. Ben ilk 4 filmini izlemiştim, hoş kurguların muhteşemliğini anlamak için bi kaç kere izlemek gerekiyor aynı filmi. Ama her filmde de ne kadar geriye gidilirse gidiliyor, geçmişten kesitler veriliyor, "hıı o bundan bundan dolayı olmuş" diyebiliyorsun yani.
Dün erken çıktık işten yılbaşına hazırlık münasebetiyle. Aslında avatarı izlemek istiyorduk ama geç seans olunca aklımızda yokken 10 dakka sonra başlayacak olan Testere'ye gidelim dedik. En azından film hakkında bir bilgimiz var, yabancılık çekmeyiz, kurguları da hoşumuza gidiyor, "kim yaptı, nasıl oldu, kim yaşayacak" sorularının cevaplarını ararız.

Tabi biz filmde ne kadar psikopat, ne kadar kan revan görüntüler olduğunu unuttuk. Daha ilk sahnelerde şoka girdim, evde de öle sahneler olunca bakamıyodum ama sanki bu daha fazlaydı. Of off dedimm  gözlerimi kapatiyorum kafayı çeviriyorum sonra da bakmak istiyorum hani filmi kaçırmayayım diye, alt yazılı malum ben sadece aşağıya bakıyorum, elimle önümü kapatıyorum filan çok komik haldeydim duramıyorum düzgün yerimde :) Ama en traji komiği sinemaya ilköğretim öğrencilerinin getirilmiş olması idi. Bu 13-14 yaşlarındaki çocuklar bu filme getirilirmi? Başlarında da iki tane öğretmen, bilmeden mi oldu, seans mı bulamadılar, yoksa film seçme kabiliyetlerimi zayıf, görevliler uyarmadımı bilmiyorum. Benim bakamadığım, kanımın donduğu sahnelerde çocuklar napabilir düşünemiyorum. Onlar da hem dehşete düşüyor hem gülüyorlardı tabiki, ama kimse beğenmedi, çıkarlarken duydum, "güzel değildi" diyorlardı.
O yaştaki çocukların testere kurgusunu anlamaları, o pskipoat işkence görüntüleri izleyip normal psikolojide olmaları ne kadar mümkün, etler havada uçuşuyor yani, insan kendi vücuduna zarar verirmi, yaşamak içgüdüsüyle verirmiş filmden de bunu anlıyoruz. Arkadaşını satan mı dersin, birini kurtarmak için diğerini feda eden mi? Ohoo sosyal mesaj da veriyor hani :)
Sordum seni oyuna alsalar napardın? Ne uzatcam bitir işimi derdim, bi anda giderdim. Hakkaten öyle yani, Senaristler bu sahneleri yazmak için kaç gün düşünüyorlar haleti ruhiyeleri nasıl acaba merak ediyorum.
Sonuç olarak korku, gerilimden ziyade kurgu, zeka seven ama kalbi her tür vahşeti kaldıracak durumda olanlar gitsinler. Zaten seri 9 da bitiyormuş, 3 film sonra testereden de kurtuluyoruz ona göre :)
Ahan bu da fragmanı, varın kararı siz verin artık

0 yorum:

Yorum Gönder

İÇİNDE KALMASIN...

Related Posts with Thumbnails