"NEFES" VATAN SAĞOLSUN...

23 Ekim 2009 Cuma
Dün diplomamı almak için işten izin almıştım, kalan zamanı da sinemayla değelendirelim dedik. Zaten izlemek için sabırsızlandığımız, haftasonuna plan yaptığımız "Nefes" filmine gittik bu fırsatla sevgiliyle.

Film için yorumsuz demek kaçak bir görüş olur, tüm iyi sıfatlarla betimlemek isterim aslında ama o zaman da kelimeler kifayetsiz kalıyor. Şu sıralar ülkecek içinde bulunduğumuz kaosun da etkisiyle her türlü milli manevi duygunun tavan yapabileceği bir film olmuş.

Bunun yanında görüntülerin güzelliği, ses efektlerinin dünya standartlarında olabilecek şahaneliğyle teknik açıdan da gayet başarılı bir film diyebilirim ki yönetmen Levent Semerci'nin filmleri yakın mercek altına alınabilir "Nefes"den sonra.

Komutan rolündeki Mete Horozoğlu'nun performansı süper. Uykuya takmış bu adam diyorsunuz diyolaglarda ama rolünün otoritesine girmiş çoktan. Hele sona doğru karısına, aşkına yazdığı mektup etkilenilmeyecek gibi değil. Askerlere baktığınızda ünlü oyuncu yok, aşkı memnu'da peykerin kocasını oynayan adam dışında, ama iyikide yok, popüleritenin gölgesinde kalmayacak kadar anlamlı bir film ve gayet iyi herkes. Çatışma sahnesi beni benden etti diyebilirim.


Kısacası Ceci der ki Nefes izlenmeli, Nefes görülmeye değer.. ;)

5 yorum:

ebvatathemua dedi ki...

Haftaya ben de gitmek istiyorum bu filme,fragmanı beni çok etkiledi.

cecilia dedi ki...

git ebvatacım şiddetle öneriyorum, o sahneler görülmeye değer ;)

tuku dedi ki...

fragmanı tüyleri diken diken ediyor zaten yazdım aklıma:)

Bucanni dedi ki...

Benimde görmek istediğim bir film. Hatta bu akşam gidecektik ama sanırım yattı. En kısa zamanda izlemek istiyorum.
Paylaşım için teşekkürler..

Unknown dedi ki...

ben de yarın gıdıcem cnmm

Yorum Gönder

İÇİNDE KALMASIN...

Related Posts with Thumbnails