Spoiler Yok!

26 Ağustos 2014 Salı

bi küçük Eylül meselesi... Filmde kilit nokta, damar rol Eylül değildi aslında Tek'ti bana göre. O yüzden isimle filmi bağdaştıramadığımı söylemek isterim en başta. Eğer hikayenin seyri Eylül üzerinden değil Tek üzerinden gidilseydi bu isim cuk olurdu. Ama burda filmin anlatıcısı Eylülse, Eylül'ün aşk meselesiydi bu, "bi çirkin Tek meselesi" denebilirdi zira çirkinliğine vurgu yapılıp duruldu Engin Akyürek'in ki gerçekte gayet hoş bir adam olduğunu biliyoruz hepimiz ama işte biraz saf, biraz şapşik, yüzmekten bile korkuyorsanız otomatikman çirkin oluyorsunuz :) Filmin konusu da zaten bu birbirine aykırı çiftin uyumsuzluğu olduğu için ne kadar uyumsuz olduklarını söylememin bi önemi yok, yani cidden sevgili olamazlarmış. Tek'in fakir, çekingen, pısırık, Eylül'in ise zengin, umursamaz, şımarık olmasından falan değil yani dış görünüş olarak da hiç yakıştıramadım, ten uyumsuzluğu... Hakkında okuduğum güzel yorumlar, filmin soundtracki Nil'in güzelim şarkısı Kanatlarım var Ruhumda ve klibi bu filmi izlememde etkili oldu diyebilirim. Zira başroldeki kızımız Farah Zeynep Abdullah bana abartılı oyunculuğu ile itici gelmiştir hep. Tıpkı Fahriye Evcen gibi. Sevemedim gitti, oyunculukları yüzünden filmleri de benden puan kaybetti. Neyse filmimize dönersek beklenmedik sonları seviyoruz bu bir gerçek.  Filmin en başından beri merakla, heyecanla saklanan o gerçeği, sırrı çözmeye çalışıyorsunuz, sonunda "hadi bee" oluyorsunuz elbette ki, artık başından sonunun belli olduğu filmleri, dizileri sevmiyoruz.  Çarpıcı diyaloglar, görsellik; Ada, Deniz, Güneş o bildik güzelim Yaz mevsimi, müzikler aşk ve etkileyici, göz yaşartıcı bir final.. Ne çok izler olduk hüzünlü finalleri. Bunlar hep o Kore filmleri yüzünden..:) 


Nuh Büyük Tufan..
Hala etkisindeyim.. Ve Holywood'a" yapamayacağınız film yok heralde" diyorum.
Tarihi olayları, gerçek hikayeleri, efsaneleri film olarak izlemeyi seviyorum. Bilinenler sahneye birebir yansımasa da; ki bu konuda ne kadar detay işlenirse o kadar iyi, bence, sırf teknik açıdan bile son derece önemli, kaliteli oyuncularıyla, görüntü ve ses efektleriyle etkileyici, izlenir bir film olmuş. Dini açıdan, inanç açısından eleştirenler "aslında böyle değil, şöyle olmuştu" diye yorumlayanlar olacaktır elbette ama ciddi emekler sarfedilmiş bir filmde verilen mesaj yetiyor bana, evet yaradılanların en yücesi, Allah'ın ruhundan üflediği "insanlar" olarak kötüyüz biz, cezalandırılmayı haketmişiz. Dünya'da çeşitli dinler, inançlar var ama benim için önemli olan hepimizin aynı Tanrı'ya inandığı, ona iman ettiği. Tüm kutsal kitaplarda Nuh Tufanı'ndan bahsediliyor. Bu bile Allah'ın, yaratıcımızın bir'liğine ilahi bir işaret. Filmin eksisi gereksiz uzun olması, tamam bitiyor dediğiniz anda başka bir sahne başlıyor bu da sıkabiliyor. Ama tolere edilmeyecek gibi değil. Gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim..




Kitap Hırsızı...
İnsanlar kötü, egoist ve acımasız oldukça film sektörü bitmez, zira malzemenin hasını veriyor. Yaşanan savaşlar, katliamlar, insanlık ayıpları şimdi tek tek izlediğimizde bizleri derinden etkiliyor, nasıl dehşete düşürüyor öyle değil mi? O yüzden tarihte yer edinmiş, yaşanmış olayların kurgulanmasını, hikayelenmesini seviyorum her ne kadar izlediğim şeyler hoşuma gitmese de malesef gerçekti ve belki daha kötülerine şahit olundu.. Bu filmde kanlar, kopan bacaklar, işkenceler yok ama ikinci dünya savaşı sırasında yaşanılanları arka perdede hissetmek zor değil.. Sanırım kitabından sonra sinemaya uyarlanmış bir hikaye. Okumadığım için aynı etkiyi veriyormu bilemeyeceğim ama izlemekten memnun kaldım diyebilirim..



Yerçekimi...
Tamam kabul en gerçekçi uzay filmi...
Yeşil uzaylılar yok, oksijen yok, yere basamıyorsunuz, sınırsız koyu bir boşlukta yuvarlanıp duruyorsunuz..Heyecan var, gizem, merak var.
Ama çok sıkıldım ve bunun filmden kaynaklandığını düşünmeyecek kadar alçak gönüllüyüm, suçu kendime atıyorum; sanırım tarzım değil.
Aslında konuya bakınca yalnızca iki oyuncu ile film 10 dakika filan sürer sanıyorsunuz, koca 1,5 saat çıkardıkları için tebrik etmek gerekiyor. Dediğim gibi benim ilgimi çekmiyor ama uzaya ilgi duyan, bilim kurgu severler için kaliteli, izlenesi bir film. Eşim çok beğendi. Benimse filmden aklımda kalan Sandra Bullock'un yıllara meydan okuyan güzelliği ve müthiş fit fiziği idi.

0 yorum:

Yorum Gönder

İÇİNDE KALMASIN...

Related Posts with Thumbnails