Kim Demiş Kızlar Kokoreç, Midye vs. Sevmez Diye?...

1 Ekim 2009 Perşembe

Kim demiş kızlar kokoreç yemez, midye sevmez diye?
Şahsım adına söyleyebilirim ki dünyanın ender lezzetli yiyecekleri arasında yer alır ikisi de.Aklımıza abuk sabuk şeyler getirip tiksinmek yerine, büyük bir olağanlıkla tadına bakmalıyız bu lezzetlerin bence.Elin Çinlisi, Japonu Kurbağa Bacağı, bilmem ne böceği yiyor, Avrupa domuz etiyle besleniyor. Biz ise halis muhlis yurdum kuzusunun iç organlarından son derece temiz ve titizlikle hazırlanmış kısmını beğenmiyoruz. Uzağa gitmeye de gerek yok hani, bakınız; bizde suşi yiyen jet sosyeteye laf yok, ama kokoreç yiyene var! Gerçi ünlüler bile yiyor, bar çıkışı ya kokoreççiye ya işkembeciye gidiyorlar bilmezmiyiz magazin programlarından(!) :)

Derler ki ; Gecenin bir yarısında, günün ortasında, zamansız ve ansız arzu edilebilen müthiş bir kayıntı, dost muhabbetlerinde, bir maç çıkışında veya alkol tüketimi zirveye doğru ulaşırken tüketilen, bira severlerin et yemeği, seveni ve sevmeyeni bol olan bir yemektir : Kokoreç. Baharatlı, sade, kömür ateşinde, sac tavada, ekmek arası, tabakta, ayranla, şalgamla, birayla tüketilebilen kendine ait bir jargonu ve kültürü oluşmuş yemesi ve yapılmasının belli ritüelleri olan Kokoreç; Türk insanının değişmez alışkanlıklarından biridir.
Onu bunu bilmem yarım ekmek kokoreç yenilir kardeşim, hele de bu işin ehli "Şampiyon"da, üzerine de midye dolma bile yenilir. Üç sene önce tanışmıştım Şampiyon kokoreçle, "kokoreç mi asla, hayatta ağzıma sokmam" diyenlerdendim ben de. Ama o lezzeti tadınca ve temizliğine kanaat getirip, kaliteyi ve gıda güvenliğini sağladığına inanınca "hayatı ıskalama lüksüm yok benim" dedim ve yemeye başladım...Immm... :)




ŞAMPİYON KOKOREÇ'in Beyoğlu, Beşiktaş Kadıköy, Bostancı Bakırköy, Şirinevler, Edirne, Mersin, İzmir gibi daha sayamadığım bir çok şubesi var. Bu alanda rüştünü ispatlamış bir restorant grubu. Kokoreç yemeye karar verdiyseniz kızlar öneririm. Ben ve arkadaş grubum müptelasıyız. Aramızdaki kokoreç ve midye yemeyenler de gide gele bu kervana katıldı. Ama gene de ısrarla yemeyen ve bu özel tattan mahrum kişiler için döner, köfte, patates kızartması, midye dolma-tava gibi pek çok seçenek mevcut. Personeli sıcak ve ilgili, tesisi temiz, düzgün, modern. Üstelik sürekli takılıyorsanız özel Şampiyon indirim kartınız bile oluyor . E daha kokoreç yememek için sebebiniz kaldı mı hanımlar?【ツ】

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ay bende minye ve kokoreç'e bayılırım tabi sevmek için güzel yapan yerlerde yemek lazım:)

cecilia dedi ki...

hele şükür seven biri çıktı bu posta yorum yapan :) teşekkürler ;)

Yorum Gönder

İÇİNDE KALMASIN...

Related Posts with Thumbnails