Mutluluk Üzerine...

3 Eylül 2010 Cuma

*“Mutsuzum, Neden mutlu olamıyorum" diyen tüm insanlara…” *

Mutluluk adına yüzyıllardır söylenmiş bir çok söz vardır. Anlamı hep tartışılmıştır.
Parayla mutluluk olmaz diyenlerin aksine mutluluğun parada, zenginlikte saklı olduğunu düşünenlerin sayısı azımsanmayacak kadar çoktur.

Çünkü mutluluğun villalarda yaşamak, lüks arabalarda, yatlarda seyahat etmek, en iyi restaurantta yemek yiyip, en güzel ve pahalı kıyafetleri giymekle elde edilebileceğini düşünürler.

Halbuki mutluluğun sade ve sadece psikolojiyle alakalı olduğu, her ne ve nasıl yaşarsak yaşayalım beynimizdeki semptomlar sayesinde anlam kazanıp daha sonra hormonlarımıza etki ettiği aşikardır.

Yani günlerce aç birinin karnını doyurduğunda aldığı hazzı, en pahalı restaurantlarda sunulan yemeğin o kişiye verdiği hazdan daha etkili olduğunu söylemek çok doğru olacaktır. Bill Gates’in dağdaki çoban Ahmet'ten çok daha mutlu olduğunu söyleyen bence yanılıyordur. Çoban Ahmet'in koyunlarını otlatırken o ortamda alabildiği hazzı, mutluluğu atıyorum Bill Gates lüks villasının içindeki görkemli havuzda yüzerken almıyordur.

Her şeyinizin olduğunu düşünün. Ama mutlu değilseniz kendinizi mutlu hissedemiyorsanız sahip olduklarınızın bir önemi yoktur. Fiziğinizin, mantığınızın kabul ettiği kadar psikolojinizin de mutlu olduğunu kabul etmesi gerekmektedir. Yani; Uzun bir yolu yürüyerek değil arabayla gitmek mantıklıdır (-Neden? -Rahattır, daha çabuk zamanda gideriz- yani akıl karı olan budur) ama belki yüreyerek giderseniz alacağınız mutluluk arabayla giderken alacağınızınkinden fazladır. O halde mutluluğun genel geçer kavramlarla ifade edilebildiğini söylemek doğru olmaz. Herkes aynı şeyden keyif alacak, mutlu olacak diye de bir kaide yoktur. Mutluluk kişiye göre değişir, kişinin karakterine, yaşantısına ve yaşanmışlıklarına hatta bilinçaltına göre şekil alır. Mutluluğu belli bir kalıba sokmak belli kavramlarda aramak hüsranla sonuçlandığı zaman hayal kırıklığı etkisi yaratacağı için bu kez mutsuzluğu hisseder, neden mutlu olamıyorum sorusunu sorarız. Bu da bizi bi zaman sonra büyük bir boşluğa sürükler ve yaşamın anlamsız olduğunu düşünürüz. Bu düşünceleri düşünmeyi korkunç buluruz...

Peki çare nedir derseniz. Mutluluğun reçetesi de yok arkadaşlar. Dedim ya şundan şundan mutlu olacaksınız diye bir formül yok. Herkesin reçetesi kendi psikolojisinde saklıdır. Kişi, en iyi kendini bilir ve Kendini, en iyi kişi bilir. Bende sürekli mutlu olanlardan değilim, zaten öyle bişey de yok. Ama mutsuzluğu daha vahim yapabilecek biri varsa o da insanın ta kendisidir, beyninin içidir, bunu biliyorum...

Mutlu günler... :)

15 yorum:

♥мұ»p»r«i»n«č»є«ss dedi ki...

Ozaman güzel bi söz yazayım hemen herkes okusun bu sözü bence...

''''''Bir güzellik yaptım kendime..sadece sahip
olduklarımı düşündüm..Olmadıklarım üzülsün benim
olamadıklarına;)Keşkeleri hiç düşünmüyorum mutluyum
seçimlerimle!Bıraktım keşkeler üzülsün bnm seçimlerime...Her yeni günü benim günüm ilan ettim! Ve şımartıyorum kendimi olabildiğince;))Kalbimde
daha da büyütüyorum sevgilerini sevdiklerimin bıraktım artık
sevmediklerim üzülsün kaderlerine kalbimde yerleri yok diye''''

.........n........ dedi ki...

Yaşasıın içim açıldı. Mutlu olmaya şuan o kadar ihtiyacım var ki

moda_kesh dedi ki...

imzamı atarım :)))ya mutsuz olmak bence daha zor mutlu olmaktan öyleyse yaşasın mutluluk

aşgaane dedi ki...

ortada bi sağlık sorunu ya da mühim bi problem olmadıkça mutsuz olmak vesvese gibi gelir bana...kendini mutsuz olmaya şartlandıranları,incir çekirdeğini doldurmayacak sebeplerle mutluluğu kendilerine çok görenler üzülsün...
mutluyum,
mutlusun,
mutluyuz:))))

Atolyekedi dedi ki...

Çok güzel yazmışsın canım, söyleyecek bir şey kalmamış, eline diline sağlık.

Mystery dedi ki...

aynen öyle ceci kız katılıyorum. her bi şey insanın kendisinde bitiyo. elimizde olmayan olaylar yaşayabiliyoruz bazen üzücü ama atlatmak gerek bi şekilde.

eylul_enise dedi ki...

merhaba cecicim uzun zaman oldu değil mi ?gerçekten zor günlerden sonra şükür şimdi iyiyim yazılarını takip etmeye devam edebileceğim kendine çok iyi bak

Kartopu dedi ki...

Cecilia müthis güzel bi yazi olmus, yasadigimiz sürece mutluluk arayislarimiza devam. Devami gelsin lütfen! Bu tip yazilara bayiliyorum.

tarih84 dedi ki...

belkide mutluluk adıan en doğru tespiti sen yapmışsındır.bir an dünyanın en vasatı gibi gördüğümüz kendimizi bir dakika sonra şükredip bir dakika daha sonra kraliçe edasıyla gezinmemizin tek açıklamsı tabikide psikoloji dir.

cecilia dedi ki...

M¥PriNcessS; sen mutlu ol, gül, insanlar onca şeye sahipken senin olmadığın halde neden bu kadar mutlu olduğunu düşünüp kıskansınlar, mutluluk onların da elinde ;)

neslinnce; içini açabildiysem ne mutlu bana, umarım iç açıklığını kaybetmez, yüreğini hep ferah tutarsın bu yazıyla..

moda-kesh; mutlu olmak zor değil kesinlikle zor olsada başarabiliriz diyorum ben buna ;)

hayat güzel; kesinlikle en önemli mutluluk nedeni sağlık, sevdiklerimizin sağlığı ;)

AtölyeKedi; teşekkür ederim, hislere tercüman olduysam ne mutlu cnm ;)

Mystery; Bunun içinde biraz güç, biraz kendimize inanmak gerekiyor..sağol tatlım;)

thales; evet cnm baya oldu ya merak etmiştim ben de, umarım herşey yolundadır, teşekkür ederim fırsat buldukça yazacağım ;)

Kartopu; beğenmene sevindim, bunlar bana göre doğrular ama sanırım aynı şeyleri hissedip düşünüyoruz..

tarih84; teşekkür ederim,doğrumudur bilinmez ama ben buna uzun tecrübelerim sonucunda inandım :)

Hande Ne Yapıyor? dedi ki...

sıcak merhaba için çooookkk teşekkürler:) bu güzel mutluluk yazısı için de:) pek bi mutlu oluverdim:D

Mutluanne dedi ki...

Bencede mutluluğun reçetesi kendi beynimizde...asıl iş onu ordan bulup çıkarmakta bence
sevgiler

cecilia dedi ki...

hande na yapıyor? handecim ne demek, tekrar hoşgeldin, beğenmen mutlu etti bende mutlu oldum şimdi :)

Utku'nun annesi; evet öyle kesinlikle mutluluğu çikolatada arıyoruz ama çikolataya anlam veren gene beynimiz..:)

Sevtap dedi ki...

Bazen mutsuzluklar yaşasamda Allah'a şükür sağlıklıyım ve MUTLUYUM.Kadir Gecen Mübarek Olsun Canım...

erkan bal dedi ki...

son satır herşeyi gayet iyi özetlemiş. kaleminize sağlık....

Yorum Gönder

İÇİNDE KALMASIN...

Related Posts with Thumbnails