Zayıflama Anlayışım..

19 Ocak 2011 Çarşamba
Bütün kadınların  ortak belki de yegane ortak, istikrarlı sorunudur; kilo.
Alması oldukça kolay, vermesiyse illet, nefret, zor, can sıkıcı bişeydir...Bizler yemeyi seven hatunlarız. Bide kio vericem, zayıflicam niyetine rejim mejim hesabı sevdiğimiz yiyecekleri yiyememek mutsuz, keyifsiz, huzursuz eder. Eee çikolata bile yasak, nasıl mutlu olcaz şu yalan dünyada, olcak şeymi bu :)
Bende hayatım boyunca balık etli sınıfında bir hatun oldum. Zaman zaman kıyafetlerim bollaşacak kadar kilo verdim, zaman zaman da aynı kıyafetler darlaşacak kadar aldım. Hangisinin sinir bozucu olduğu malum. Zayıf olmak hepimizin hayali. Tabii zayıflık anlayışımız her zaman aynı olmayabiliyor. Zira ben çiroz diye tabir edilen bir deri bir kemik veya sıfır beden manifestosuna kapılmış hatunları belki zarif, belki narin, belki çıtır görür ama pek hoş ve albenili bulmam. Benim anlayışımda hatun kadın anatomisinin hakkını verecek. Aşırısına kaçmayacak balık et, yuvarlak hatlar, kaba tabirle ele avuca gelecek kıvrımlar bir kadının olmazsa olmazı olmalı. 45-50 kilo civarı hatunlar alınmasın, belki de ben, bende dahil, geriye kalan kadınların içini rahatlatmaya çalışıyorum. Diyorum ya herkesin zevki, rengi aynı değil.

Ama ben işte bunu sevmiyorum..Dünya kadar parası, yakışıklı bir kocası, çocukları, ünü var. Bu kadar zayıf olma bir hastalıkmı yoksa tercihmi, eğer tercihse sebebi bunca artının yanında ne olabilirki pek geçerli göremicem.


Zayıf olmak süper. Ama ideal bir kiloda hem sağlıklı hem hoş görünümlü, aynen şu hatunlar gibi tamamdır bence..Ee efsane Marlyn Monroe bile 40 bedense, en seksi en güzel bulunan ünlülerde böyle etine dolgunsa gerçekten kendimizi sıfır beden diye ziyan etmemize hiç gerek yok.. En azından ben etmiyorum :)







17 yorum:

tarih84 dedi ki...

ben artık daha farklı bakıyorum olaya, kaç kilo ya da kaç beden olduğun değil nasıl göründüğün önemlidir diyorum.sadece kilo değil giyim tarzı bile çok etkili.bazen biz kızlar bakıyoruz bu kadının nesi iyi kalçası var, yada ... işte buluyoruyz bişi illa düz karın ince bacak olunca zayıf ya da güzel diyoruz ya ama erkekler bütüne bakıyorlar, bakın bakıyorlar diyorum yoksa iş tahrike gelirse zaten kilo o kadarda önemli değil basir yaratıklar yaratılışları naapsınlar...neyse özetle artık kilo değil görünüş önemli benim anlayışımda.

üzüm kuşu dedi ki...

kuzum ben bir sene içinde 10 kilo aldım:) ama tipim yerine geldi seviyorum yemek yemeyi napim:) çok zayıf tıkır tıkır olmaya ne gerek var en azından giydiklerim üzerimde emanet durmuyor böyle daha iyiyim:)

Adsız dedi ki...

aynen canim hele bazilari spor yapmadan birden kilo veriyor deriyi iskelete yapistirmis gibi geliyor..Her seyin bir siniri olmali ..

Junkhead dedi ki...

Ben de uzun çabalarım sonunda 2 seneye yakın zamanda 17-18 kg.verdim,boyum da kısa olduğu için çok göze batıyodu eskiden kg.larım ama şuan normal kg.dayım,ona rağmen 2-3 kg.fazlam varmış gibi geliyor.Basen ve kalça kısımlarım gözüme çarpıyor sinirim bozuluyor zaman zaman,ama ben de çöp gibi 32-34 beden hatunları beğenmem.Hatun dediğin biraz etli butlu olacak ama kötü görünmeyecek şekilde tabi ki:)

nilerk dedi ki...

selam,
kilo her kadının ortak sorunu özellikle anne olmuşların erkeklere bahane gibi geliyor ama bide onlar hamilelik geçirsinlerde göreyim ideal kiloda olmayı.....

Buket Poyraz dedi ki...

zayıflığı çok sevsemde çok hoş bir yazı olmuş :))

http://buketpoyraz.blogspot.com

Mia Wallace dedi ki...

aynen! bence beyonce zayıftır ve sıfır bedene gerek yok olmasında:)

gündaşım dedi ki...

çok zayıf olmak ve görünmek bence bir kadının çwkiciliğini alıyor..yani zayıflıgını sanki güzelligi için degilde kıyafet için kullanılıyo gibi..

capriceline dedi ki...

allah aşkına viktorya çok mu seksi hissediyor acaba böyle kendini. kısa etekli resimde göğüsleri pompayla şişirilmiş sanki. giydiği hiç birşey yakışmıyor ve moda ikonu olduğunu düşünüyor...spice girl zamanlarında daha iyiydi. starlık mahvetti hatunu.

kızlar hepinize katılıyorum hatun dediğin yuvarlak hatlı olacak...

my pink world dedi ki...

ne çok zayıf ne de kilolu en güzeli ve aynı zamanda en sağlıklısı normal kiloda olmak.

ÇITIR dedi ki...

kesinlikle aynı düşüncedeyiz ben 47kıloyum ama hiç memnun diilim kilomdan bi kot bulmam bile problem oluyo hiçbi indirimde kendime göre bişey bulamıyorum:S:)ama birazda yapı bu, benim zayıflık takıntım asla yok hatta aksine kilo almayi istiyorum:)hatun dedigin balık etli olmalı

tubitos dedi ki...

Merhaba,
ben de kesinlikle katılıyorum. Sıfır beden çekici gelmiyor bana hiç. Kilolu olmayı da sevmem ama balık etli insanlar kıyafetleri daha hoş taşıyor bence. Herşeyin normal güzel =)

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

EN DOĞRUSU HERKES KENDİNE YAKIŞAN KİLODA OLMALI.

cecilia dedi ki...

tarih84: benimde öyle valla cnm, giydiğimi yakıştırıyorsam amenna, kilomla barışığım yok fazlalığım var ve farkındaysam tabiki vermek lazım ;)

cemre: evet cnm demek istediğimde bu, yani zayıf olmak herkesin hayali, ama çok zayıflık güzellik manasına gelmiyor, iyi yapmışsın, böyle fıstık gibisin maşallah ;)

e.n.k: evet sonrada ben zayıfımm, aman eksik kalsın öyle zayıflılık :)

Junkhead: maşallah cnm zoru başarmışsın, bu kadar kiloyu vermek gerçekten sabır ve azim ister, umarım fazla kilolarımız dönmemek üzere geri gidr..

nilerk: haklısın o bambaşka bir sorun zaten, kadın vücudu erkek vücuduna oranla daha çabuk kilo alır ve metobolizması daha yavaştır, yani erkek gibi çabuk yakıp, veremez, bunu anlayabilseler keşke..

Buket Poyraz; zayıflık güzel zatende buketcim aşırıya kaçmamak lazım, teşekkürler :)

Mia Wallace: haha aynen ya kim çıkarıyor bunları :)

gündaşım: eğer kendiliğinden zayıf kalıyorsa yediği halde kilo alamıyorsa bu ayrı tabiki ama bilerek isteyerek sıfır bedende kalmakla çekici olduklarını düşünüyolarsa bencede yanılıyorlar..

capricelin: sorma ya victoria zayıfladıkça çirkinleşiyor eski hali kesinlikle daha iyiydi, benim ikonum değil :)

my pink world: evet cnm orta yolu bulmak en iyisi..

ÇITIR: ne tuhaf bi durum değilmi, emin ol senin yerinde olmak isteyen çok kişi var yiyip yiyip kilo alamamak benim en büyük hayalim ama belli bi kiloda sabitlenmek lazım mesela 50 üstüne çıkmak gibi..

tubitos: evet çok şahit olduğum giydiği yakışmadığı için zayıflığından şikayet eden..

Nabrut Ve Biz: yakışıyosa sorun yok zaten en doğrusu ;)

Leah dedi ki...

Bence en güzeli lömbür lömbür yağlar fışkırmadan yaşayabilmek. İster 38 beden olsun ister 40. Orantılı bi vücuda sahip olmak en güzeli.

piktobet dedi ki...

sağlıklı dengeli vücut yapısı diyecektim ki Leah'ın yorumunu gördüm. güzel söylemiş.

cecilia dedi ki...

Leah: haklısın cnm lömbür lömbür yağlar olmayacak :)

piktobet: sanırım beslenmenin yanında spor da önemli, güzel vücuttan kastımız budur zaten :)

Yorum Gönder

İÇİNDE KALMASIN...

Related Posts with Thumbnails