Vintage home office için fikirler...

8 Temmuz 2010 Perşembe

Son zamanların vintage modası sizi de sardıysa home office’niz için bu fikirleri seveceksiniz.



Kara tahta sahnede!

Hani 80li yıllar ve öncesinde ilkokullarda kara tahtalar vardı. 90′larda siyah önlüklerden mavi önlüklere terfi edince tahtalar da kara tahta olmaktan çıkıp koyu yeşil tahtalara dönmüştü. Sonra zamanla beyaz tahtalara geçtik. Şimdilerde dijital ekranlar kullanılıyor özel okullarda. Ekonomik olarak biraz daha sıkıntılı illerde ise hala okullarda tebeşirli tahtalar kullanılmaya devam ediyor. Buyüzden artık kara tahta kalmadı, tebeşiri nerden bulalım demeyin. İkea’da çocuk bölümünde bile rengarenk tebeşirler var. Kara tahtaya sarı varaklı şık bir çerçeve giydirerek harika bir vintage not panosu elde edebilirsiniz.



Notları ve resimleri askıya alın!
Eğer eskilerden kalma bir tablonun çerçeve camı kırıldıysa ya da tablodaki resimden sıkıldınız ama çerçevesini atmaya kıyamıyorsanız bu fikir aynı zamanda süper bir geri dönüşüm fikri olacak. Bu resimde çerçeveye vintage hava katmak için horoz şeklinde mandallar kullanılmış. Siz de eskitilmiş görünümlü bir çerçeve içine gerilen sıralı iplere resimlerinizi ve not kağıtlarınızı mandalla tutturabilirsiniz. Notları askıya alın, ama işleri değil!


Vintage klasörler

Sonunda o mavi, siyah kaba klasörlerden kurtulduk.Evrakları saklamak için kullandığımız klasörler bu aralar daha da renkli ve eğlenceli. Tarzınız ne ise o tip bir klasör seçmek elinizde. Eğer aradığınız gibi bir şey bulamıyorsanız standart klasörlerin üzerini kendinden yapışkanlı kağıtlarla kaplayıp, onun da üzerine bir kolaj çalışması yapabilirsiniz. Aşağıdaki resimdeki duvar dergiliğindeki klasörler de bu vintage tasarımlardan biri.


Antika ev aksesuarlarından, kalemlikler!

Annanelerimizin oymalı ceviz ayaklı mermer sehpalarının üzerini süsleyen şekerlikler, şimdi çalışma masalarında kalemlik ve ıvır zıvır kutusu olarak kullanılıyor. Sizin için hatırası olan eşyaların bir köşede tozlanmasına izin vermeyin. Onları günlük hayatınıza dahil edin!


Bu ürünleri burada bulabilirsiniz:
http://www.wisteria.com/

Kaynak:prezentasyon.net


2 yorum:

Duygu dedi ki...

canım benim uzun zamandır yoktum özledim seni:)harika fikirler hele kara tahta olayı çok enteresan ve sevimli.öperim kocaman...

cecilia dedi ki...

Duygu; bende çok özledim meleğimm, evet ya yaz rehaveti ve yoğunluk diyelimm, umarım daha çok vakit ayırıcam bloğuma,ama ben daha kocaman öperimmkii :X:X :)

Yorum Gönder

İÇİNDE KALMASIN...

Related Posts with Thumbnails