KIŞ MASALI...

9 Eylül 2009 Çarşamba

Kışı sevmiyorum.
Sevemiyorum, elimde değil.
Ben ki güneşe sevdalı her daim sıcağa tutkun, aydınlık ve ışık heveslisi.
Boğuyor beni puslu kapalı havalar, ben çok "ben" olamıyorum bu mevsimde.
Halbuse kara kışın ortasında, Aralık’da doğmuşum.


Eylül ayındayız ya.. ayrılık ayı..sonbahar…yağmur…yapraklar ve sarı. Daha neler anımsatır sizlere bilmem ama bana "ahanda yaz bitti gardını al " sinyali verir.



Kışın da güzel yanları, alternatif zevkleri var tabiî ki, olmaz olurmu. Benim yaza olduğum kadar kışa aşık bünyeler var. Ne kadar romantik olsa da hazzetmiyorum yağmurdan… yaz yağmuru hariç tabi ;) Bembeyaz kar delisi, atkı, eldiven, bere moduna girmek için sabırsızlanan, sinema, sıcak çay, kahve, soba üstünde kestane sefasına hasret zatlar eminim büyük heyecan içindeler. Ben nasıl Nisan ayında çiçek açmaya başlayıp, neşeleniyorsam onlar da Eylül ayında vuslata ermeye az kala bu ruh haline bürünüyorlar.



Kendimce sebeplerim var kardeşim diye masaya yumruğumu vuracak olursam; Hava daha erken kararıcak, 5 dedinmi yolda yürümek tedirginleştirecek.Soğuk, kar, yağmur, çamur, rüzgarda açılan etek, dağılan ıslak saç, kuruyan ten, 5 kilo fazla gösteren kalın yünlü kıyafetler...


Sonra sel var, hortum var, kasırgası, şimşeği, fırtınası. Yazın en fazla terlersin ama kış gözünün yaşına bakmaz. Her türlü hastalığa gebedir alayımız ne kadar dikkat etsek de. Özellikle zatıalim bu aydan itibaren 10 kez grip, nezle vb. nalet hastalığa kapılma potansiyeline sahibimdir. Yorgan döşek yat sonra işin yoksa, hani işin var, patronun seni bekler ama gidecek halin yoktur. Bide sabah erkenden o sıcak yataktan kalkmanın vermiş olduğu tatsız hissiyat…Sizi etkilemek gibi olmasın da...Sanırım ben şahsen bizzat kendim kışı hiç sevemeyeceğim. :(


Ne yapayım hiçbir zaman mutlu edemedi beni kış. O kadar sadığım işte ben sevdiğime, ille de yaz diyorum bakın. Deniz, kum, tatil filan olmasa da olur sabah kuş cıvıltısı ve kocaman parıltısıyla güneşi görmüşsem pozitif enerji yükleniyorum, benim için olay budur.


Göçmen kuşları kıskanırım bundan mütevellit. Havalar soğudu mu hemmen başka sıcak diyarlara uçarlar uyanık şeyler!


Aranızda kışı seven var mı? Ve neden sevdiğini söyleyebilir mi? Neden lazım bana neden.


Biri bana kışı sevdirsin artık sevabına.



【ツ】















0 yorum:

Yorum Gönder

İÇİNDE KALMASIN...

Related Posts with Thumbnails