BAYRAM MASALI...

18 Eylül 2009 Cuma
Nerdee o eski bayramlarrr..
diye başlasam klişeliğin beline vurmuş olur muyum acaba? :) Klişe mlişe ama doğruya doğru kardeşim. O eski bayram havası yok artık, klavuz istemeyecek kadar net köyümüzün görüntüsü. Yaşım öyle çok büyük değil, bayramın asıl bayram olduğu en coşkulu dönemlerini dahi görememiş bir jenerasyonun ferdi olabilirim fakat 3- 5 sene öncesiyle bile bir değil, olmadığını söyleyebilirim şimdiki bayramların. Hem dini hem de milli bayramların. Sadece 9 güne kadar çıkabilecek "tatil" durumlarını dimağlara getirir "bayram" kelimesi şimdilerde.

7-8 yaşlarımda şeker toplamak için arkadaşlarımla kapı kapı dolaştığımı bilirim, her yurdum çocuğu gibi, bayram çocuğu faaliyetlerinden biri de buydu, çatapat patlatmak, macun, pamuk şeker, toz leblebi gibi her tür neydiü belirsiz ama bi o kadar lezzetli şeyler yemek, faytona binmek gibi... Hala yapıyormu bunları çocuklar bilmiyorum ama ben rastlamadım hiç o gözlerinin içi gülen "bayram çocuğu"na.

Şafak sökene kadar gezen veya ayakta kalan, öğlenlere kadar uyuyan bir nesiliz biz . Bayram sabahının kendine has bir karizması var desem gülersiniz belki ama bir düşünün . Öğlenleyin kalkınca " aa ne güzel bayram bugün " moduna girebilme ihtimaliniz yüzde kaç? :)

Bayramlık denen bir kavram vardı bir kere, o gün hergünden daha farklı daha özel giyinmek ki bunun alışverişini de günler öncesinden yapmak nasıl bir haz, heyecan verirdi insana. Şimdi ise çeşit çeşit, renk renk kıyafetler her an her yerde, en güzeli en iyisi bile bizi prenses yapmaya yetmiyor sanki. Oysa "o bayramlarda" en cici biz olalım isterdik, çiçek gibi, şeker gibi, hani konsepte uygun.

Şimdi kaç evde baklava, börek pişip, yaprak dolmaları sarılıyor harıl harıl bayram diye? Kaç teyze içine şeker, para koyup mendil hazırlıyor yarın kapısına gelecek çocuklar için. Tebrik kartı atanınız var mı? SMS,facebook dururken ona ne hacet hatta o da ne ki diyenler vardır elbet :) Harçlık tedavülden kalkmış olmalı, belki yaşım gereği ben uzun süredir bu duruma hasıl olamadım hala el öpüyor olsam da ama küçük çocuklarımıza verilmezse ayıp karşılanırdı o zamanlar.

Bunların hiçbirini yapmayalım bu bayram da, öğlen saat 1de 2de kalkalım problem değil ama büyüklerimizi ihmal etmeyelim, en çok duygulananlar onlar olsa gerek bayramlarda, beklerler, görmek isterler, onları unutmayın, gitmeseniz bile bir alo deyin..mesaj çekmeyin alo deyin..kendi sesinizle onu hatırladığınızı hissettirin...

Nacizane tavsiyem..
Herkese şimdiden iyi bayramlar. Şeker ya da Ramazan..adı ne olursa olsun bayram..Bayramı bayram gibi yaşadığımız nice mutlu bayramlara efenim... 【ツ】

0 yorum:

Yorum Gönder

İÇİNDE KALMASIN...

Related Posts with Thumbnails