Küçük Ev Aletleri...

16 Ekim 2014 Perşembe

Geçtiğimiz Kurban bayramında, televizyonlarda bolca boy gösteren evde etimizi çekip kıyma yapabilen makina reklamını görünce teknolojinin biz kadınlara ne denli hizmet ve hitap ettiğini düşünmeden edemedim. Ne güzel; herşeyin sadece fişi takıp, düğmesine basıp sonuca ulaştıracak bir makinesi var. Aslında işimize yarar, niye yaramasın, bütün küçük elektrikli ev aletleri gibi zamanı gelince, sırası gelince işe yarayacak, kullanılacak, hayır duamızı alacaktır elbet.  Yalnız bütün o işe yarar, nimet tadında makinalara sahip olan bir mutfak uzay mekiğini andırır kanaatimce, düşünsenize tezgahınızda tabak koymaya, sebze doğramaya yeriniz olmuyor bunlardan. Mikrodalga, mini fırın, tost makinesi, çay makinesi, kahve makinesi, mutfak robotu (blender, narenciye, doğrayıcı, mikser vs.), mısır patlatma makinesi, waffle makinesi,elektrikli ızgara, fritoz, actifry, ekmek yapma makinesi, yumurta haşlama makinesi ve şuan aklıma gelmeyen nice türevleri...

Bide öyle cicili bicili süslüyorlar ki işe yarasın yaramasın o köşede dursun, görsel şölen olsun tarzında alıp koymak istiyorsun. Tıpkı benim mısır patlatma ve waffle makinasına sırf şeklinden heves ettiğim ama direnmeyi başardığım gibi. Aslında kişiye göre değişir gerekliliği ve gereksizliği. Sık sık film izlenen bir evde mısır patlatma makinası çok da abes olmaz açıkcası ama waffle makinasını kullanmak adına her akşam  yenilecek wafflelar ve akabinde gelecek kiloları düşünce vazgeçiyorum diğerinden.

Ben türk kahvemi cezvede yapıyorum çünkü kahveyle aram pek iyi değil ama içmiyor da değilim. Çalışan biriyim, evde temizlikten sonra, akşam yemeğinden önce kahve keyfim olmuyor, sürekli misafir de ağırlamıyorum ama olunca kahve yapmadan geri kalmıyorum. Sırf yer kaplamasın, tezgahım özgür olsun, mutfak uzay mekiğine dönmesin diye uzak duruyorum. Bi de ocakta cezvenin tadı ayrı diyorlar ama ben yeterince köpürttüremiyorum. Ve sırf köpürtsün diye de kahve makinesi istiyorum.. Siz kahvenizi nasıl alırdınız? Sade, orta, şekerli şeklinde değil makinada mı cezvede mi?

7 yorum:

Ebrushka Blog dedi ki...

Cezvede yaparım çünkü herşeyin makinesi çıktı ve hepsini almaya kalksam koyacak yer bulamıyorum :) Gerek yok...

Unknown dedi ki...

cnm kahveyi cezvede yapmaya devam et bence. çünkü kahve makinesi kısa bi sürede yapıyo. tadı olmuyo bence.tıpkı kettle da su ısıtır gibi çabuk kaynıyo.

cecilia dedi ki...

Ebru Bayrak; teknoloji iyi mi kötü mü bazen karar veremiyorum :)

tatlı kedi quen; evet bir dakikada yapıyor işyerimizde var ama müthiş köpürtüyor, tabi önemli olan şekli değil tadı, lezzeti dimi ;)

kozmetikperisi dedi ki...

Canım ben kendime yapıyorsam kahveyi Cezve yapıyorum tadıda daha güzel oluyor tabii ama misafir varsa servis hızlı olsun diye makinede yapiyorum:)

nehircce dedi ki...

Eğer sadece eşim ve kendim için yapıyorsam cezve de ;ama kalabalık misafirim varsa makine de :)

cecilia dedi ki...

kozmetik perisi, nehircce; sanırım makine kalabalık için iyi oluyor, cezve de bir iki kişi için ideal :)

Atolyekedi dedi ki...

Ah ah evler doldu taştı resmen. Kullanmadığım en büyük yer kaplayan alet mikrodalga :( bana kalsa almazdım sadece zararlı olduğuu için ama teknolojiyi çok seven bir eşim var. Neyse ki ben çok kahve içmeme rağmen makinesini almadım. Bana cezvede daha kolay geldiği için tabiii yoksa işimi kolaylaştırdığını düşündüğüm şeyleri alabilirim.

Yorum Gönder

İÇİNDE KALMASIN...

Related Posts with Thumbnails