Bir Ada Masalı...

31 Temmuz 2015 Cuma
Bazı güzellikleri görmek için ne kadar geç kalmışız. Ama geç olsun güç olmasın da ne kadar doğru bir söz. Bozcaada bizim için tamamen spontane bir karardı. Plansız, programsız, bunalmışlığın verdiği acil kaçış isteği ile kafamızda bir çok yeri eledikten sonra bir kaç saat içinde yola çıkmaya hazırlanırken bulduk kendimizi.




Ben hakkında duyduğum kadarıyla pişman olacağımızı düşünmüyordum.Kalacağımız yeri bile ayırtmadan büyük bir heyecanla attık kendimizi yollara. Adaya vardığımızda yine hakkında duyduğum güzel yorumlar sayesinde Mitos Butik Otel'i aramaya koyulduk. Adada bir çok pansiyon, otel mevcut ama ne istediğinizi bilmeniz şart. Benim için hijyen ilk sıradaydı. Oteli görünce gerçekten güzel yorumlara değdiğini anladık. Hele ki kalmaya devam ettikçe. Son derece temiz, rahat, sahipleri, çalışanları güleryüzlü ve yardımsever insanlar..






Arnavut kaldırımlı ada sokakları sürprizlerle dolu, renkli, neşeli, çiçekli pencereli, şirin kapılarıyla eski evler  davetkar, cafeler, dükkanlar cıvıl cıvıl, her köşede güzel mesajlar saklı.













Adanın şarapları, reçelleri, damla sakızlı türk kahvesi, patlıcanlı böreği, bademli kurabiyeleri kesinlikle tatmanız ve hatta hediye olarak satın almanız gerenkenlerden..




Birbirinden güzel koylarını ada turu ile görmeniz mümkün girme imkanı bulamasanız bile. Ayazma ve Habbeli plajları çok güzel, suyu buz gibi sizi kendinize getirmeye yetecek güzelikte...









Gündüz deniz keyfinden sonra gece ara sokaklardaki şirin meyhanelerde mükemmel deniz mahsullerinin tadına bakabilir, fasıl ekibi ile coşabilirsiniz. Bunun dışında club tarzında gece hayatı yok adanın ki gerek de yok. Yemekten sonra adayı turlarken, çınaaltı cafesinde türk kahvesi içebilir, çiçek pastanesinin kurabiyelerini deneyebilir ve ada dondurması ile tanışabilirsiniz.









Rüzgar güllerinin bulunduğu Polente feneri denilen yerde günbatımının eşsiz güzelliğine tanık olabilirsiniz, yanınıza yiyecek içeceklerinizi almayı unutmayın, seyir tam keyiflik...



Uzun uzun anlatmak isterim Bozcaadayı ama bence anlatılmaz yaşanır. Keşfetmenin verdiği keyif paha biçilemez o yüzden beklentisiz ama heyecanla gitmenizi tavsiye ederim sadece.

Related Posts with Thumbnails