Yine Kitaplar...

26 Eylül 2014 Cuma
Kendinizi iyi hissettiren şeylerin listesini yapsanız; kitaplar ve çikolata ilk sıralarda yerini alıyorsa siz de bendensiniz...



Yağmur Sonrası... Gün geçmiyor ki bir Saraj Jio kitabı daha bitmesin...yine hüzünlendirip ağlatmasın.. Son Kamelya kaldı galiba bu ekibin son üyesi..



Gone Girl...Kayıp Kız..
Sarah Jio ile yapılan bir röportajda O'na en son okuduğu veya etkilendiği bir kitap sorulduğunda bu kitabı söyleyince, beğendiğim bir yazarın beğendiği başka bir kitabı merak etmem çok doğaldı öyle değil mi? :) Üstelik kitap gerçekten iyi gidiyor, 600 sayfalık bir kitabın zamansızlıktan henüz 170 sayfasını okumuş olsam da meraktan kuduruyorum. Üstelik 10 Ekim'de filmi vizyona giriyor. Ve yine üstelik Ben Affleck oynuyor. Filmden önce bitirmem lazım kesinlikle, hadi bakalım gözlere kuvvet...

***
Evet Kitabı bitirdim! ki sürekli hızlanan heyecan, artan merakla bitirmemek şurda dursun, elden bırakmak mümkün olmuyor. Zeki insanları seviyorum, kurgu konusunda başyapıt sayılabilecek bir kitap. Filmini iple çekiyorum.



Veronika Ölmek İstiyor...
Kitaplar içeriğinden önce ismiyle bizi etkiliyor.
Aaa neden acaba? sorusuyla kendine çeken bir kitaptı bana göre.
Yıllar önce bildiğim, okumayı istediğim, ama bugüne kısmet olmuş bir Paulo Coelho kitabı. Bir intahar eğiliminin sonrasında beliren yaşama içgüdüsünü konu edinen bu kitapta şizofreni, depresyon ve panik atak gibi hastalıklara sahip insanların, ünlü bir akıl hastanesinde yatan aslında dışarıda gezen ve kendini normal sanan bir çok insandan daha akıllı olan insanların hikayelerine yer veriliyor.



Unutma Beni Apartmanı
Bazı kitaplar sadece okumak için diye değil düşündürsün, hissettirsin, öğretsin diyedir. Sizin bir romandan beklentiniz nedir bilemem ama ben hem sıkmayan, akıcı bir hikaye hem de altı çizilecek edebi, derin cümleleri olan kitaplara bayılıyorum. Nermin Yıldırım ve güçlü kalemi ile tanışmamı sağlayan kitabın ilgi çekici bir adı var, Unutma Beni Apartmanı. Bir yukarda gördüğümüz başlığın nasıl merak uyandırdığından bahsetmiştim, kitabı özetler, start çizgisini verir şeklindeydi. Unutma Beni Apartmanı ise ancak son sayfasını okuyup bitirdiğinizde başlığın manasını kavrayabiliyorsunuz.

Benim Mutfağım...

22 Eylül 2014 Pazartesi

Sevgili pembe perinin sihirli ellerinden çıkma bu mutfak süsü. Hemen yerini buldu, ben çok beğendim..
Teşekkürler pericim.. ;)


Pembe'nin mutlulukla bir ilgisi olmalı ...


Evde kabak, patlıcan, patates, mantar, kırmızı, yeşil biber ne kadar sebze varsa yani hepsini küp küp doğrayıp köftelerle birlikte fırına atıyorum. Alın size sağlıklı ve pratik bir yemek. Yanında da salçalı bulgur pilavımız.. Ben pilava soğan, biber, domates de ekliyorum.. Tam bir türlü sofrası oluyor yani..






O akşam GS Maçı vardı.. Tepsimize yansıdı haliyle..


Aslında bunlar pek sağlıklı alışkanlıklar değil...
Cips + Kola bence dünyanın en iyi ikililerinden ama
sadece kırk yılda bir canınız çekince...


Sevdiğim kırmızı fincanlarım Mudo'dan.


Tek kişilik çay seti English Home'dan kendime hediyem, kitap okurken eşlik edecek keyfime..
Misafirliğe giderken pasta alma maksadıyla girdiğimiz Koska'dan payıma bu nostaljik, çocukluğumuzu anımsatan altın çikolatalar düştü hem de kırmızı pabuç içinde :)



Mutfakta mutlu olmak için bi'çok sebebim var sanırım :)

Related Posts with Thumbnails