Formam ve Minnak Fırçalarım..:)

29 Nisan 2010 Perşembe

İki gün önce işyerine gelen bir telefonda yeni açılan bir siteninmi mağazanınmı -orasını hiç anlamadım açıkçası- promosyon hizmeti olarak takımımın formasını tarafıma göndereceklerini söylediler. Sadece kargo parasını ödemek kaydiyle.. Şaoşırddımmm şahika tadında :p İsim, tuttuğum takım ve bedenimi sordular. Tabiki small dedim ama formaları böyle kocaman kocaman yaptıkları için small'u da bu kadar oluyor.. İşte bugün geldiii, çook güzel ama dimii :) Benim formam vardı zaten geçen sene doğumgünümde alınmıştı böyle çubuklu, arkasında ismim yazılı ve tabiki numeröm..:) Tabii fazla forma göz çıkarmaz dedik lakin göz koyulur erkek kardeş tarafından. Kendisi baya yapılı ama denedi oldu forma, kıyamadım bende ona armağan ettim..

Şu fırçalarımı da araya sıkıştırayım dedim.. Şimdiiiii kocaman fırçalar makyaj çantama sığmadığı, böyle çantada taşımak da zor olduğu için bu küçük fırça setini makyaj çantam için aldım. Artık işyerindede aplikatörle makyaj yapma eziyetinden fırçayla makyaj yapma keyfine terfi edicem, güzel haber bence :) beğendinizmi peki? 

Siyah Beyaz Film gibi(si fazla) Biraz..:)

28 Nisan 2010 Çarşamba
 
Bu haftanın başından beri bi mutluyum bi mutluyum Allah bozmasın dicem ama böle mutlu anlar pek uzun sürmez kuraldır bilriiz farkındayız, amaa şimdi mutluyum dimi önemli olan da bu :) Umarım size de yansıyordur bu enerjimm..

Bide şu havalar şöle sıpsıcak olsa artık palto neyim taşımak zorunda kalmasak yanımızda pek ala olacak ama nerdee hala soğuk, hala esiyo, hala burnum akıyo :(



Neysecimee bugün iş çıkışı Siyah Beyaz filmine gittik. Sürükleyici bir konunun olmaması, anlamsız bişekilde bitmesi kadronun muhteşem ve performansın başarılı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. E Ramiz Dayı var (Tuncel Kurtiz), Nejat işler var ( gerçi ben hiiiç ilgilenmem kendisiyle :) ), Erkan Can var, güzelliğiyle, kişiliğiyle yine pek takdir ettiğim Şeval Sam var, o ne güzellik nasıl bir form, fizik, maşallah artıı bravo hatuna, ee anasına bak kızını al :) Sonra Taner Birsel, Derya Alabora :)Bence oyuncular her şekilde tatmin ediyor. Kısacası bu saydığımız oyuncuların tabii olduğu bir dostluk hikayesi anlatılıyor..Siyah Beyaz, dostluk, duyarlılık, 50 yaşına gelmek ve yaşlanmanın farkına varmak, bir mekana bağlanmak ve hayatın küçük ayrıntıları üzerine bir film. "Romantik Komedi" gençliği gitmez belki bayar ama ben severim böyle filmleri... :)

Biraz da Makyaj...

27 Nisan 2010 Salı

Deniyorum, oluyor mu? (:






Bu makyajı yaptıktan sonra şöyle bi baktım, disko toplarını anımsadım :)






Bu makyajı da biraz önce yaptım ve altına kapatıcı veya baz hiçbişey uygulamadım. Farın pigmentinin güzelliğini göstermek için, umarım başarılı olmuşumdur. Colleen diye bir marka, arkadaşım ben kullanırım diye bana getirmişti, rengi en sevdiğim renk. Markasına bakınca pek umutlanmadım ama değme marka farlara taş çıkartır bir yapısı var gerçekten.



BEN HALA Bİ KIZ ÇOCUĞU...

23 Nisan 2010 Cuma
Sen hala benim için küçük bir kız çocugu,
ellerimden alıp gitme güne$ kokunu.
gözlerimden akan ya$ acılarına çare, olur mu?










ÇOCUK OLMAK SENİNLE! VE Yürümek KOSKOCA BİR ÖMÜRE...



























Ayy Ne Kadannn Şekeyler Öle Değil miii? :)

Günün Konseptine Uygun Çocuk Neşesi...

Bugün 23 Nisan Neşe doldu bu insan :)
Çocuklar gibi şendim, çünkü Fındıkzade Pazarına alışverişe gittim uzun yıllar sonra.



Çocukluğumun geçtiği eve, sokaklara, parklara, hiç değişmemiş dükkanlara veya değişip yeni bişey olmuş yerlere baka baka duygusal anlr yaşadım. Yıllar önce taşındığımız eski evimizin olduğu yer..



Aldıklarıma gelirsek..Üç boyutlu bu tunik tişörtü 5 TL'ye aldım. Pazarın önündeki mağazada satılıyor ve çeşit çeşit model ve renk mevcut.Marka olarak Berska yazio bide bilmios artık ne derece doğru :)



Bu şirin ev terliklerini görür görmez forever 21'de görüp beğendiğim ev terliklerini anımsadım. 5 TL
Siyah puantiyeli, boyundan askılı veya straplez giyilebilien yazlık elbise 10 TL, iki tane taç 1 TL ve tayt 5 TL.

Annem için de iki parça bişey aldım. Oldukça karlı bir alışveriş oldu. Çok yürüdüm, başım ağrıyo gene püff :(

Ceci Böyle Pasta Yapmasını Nerden Öğrendi?

21 Nisan 2010 Çarşamba


1- Pasta keki, süt, krema, çikolata sosu, damla çikolata, çilek..malzemelerimiz bundan ibaret. Ve hepsinde miktar; göz kararı.

2- Sütle kremamızı hazırladıktan sonra içine damla çikolataları da atıp iyice karıştırıyoruz. Tabağa aldığımız pasta kekinin tek katını bu krema harcımızla güzelce kaplıyoruz...

3- Dört eşit parçaya böldüğümüz çilekleri yine aynı katın üzerine gelişi güzel ekliyoruz, krema hazırlarken damla çikolatalarla beraber de karıştırıp koyabilirsiniz çilekleri fakat çok kalın bi tabaka olup rahat sürülemez, böyle dizmek en iyisi sanırım.


4. Kekin diğer yarısını üzerine kapatıp çikolata sosuyla sıvıyoruz üstünü bolcana. Kendi hazırlayacağınız çikolata sosunu kullanabilirsiniz ben hazır sos kullandım.


5- Ve yine krema ve çilekle süslüyoruz üzerini..


6- Buzdolabına alıp 1 gece bekletmek en iyi lezzeti verecektir, ben öyle yaptım. Çok leziz oldu, ev ahalisi bayıldı. Ben de ilk pasta denememde başarılı buldum kendimi..

Tatlı krizini tatlıya bağlayan tatlı oldum sanki :)

Simsiyah...

17 Nisan 2010 Cumartesi
Ben Osmanlıdan kalan gizlenmiş son muhkem kale
Sen halâ sevdalısın simsiyah bir ihtilâle...

Koyu renk ve özellikle siyah göz makyajına bayılıyorum. Son zamanlarda moda olan smokey eyes dediğimiz dumanlı göz makyajı da siyahın asaletiyle gözleri bir başka gösteriyor..Bana kalırsa son derece otantik, mistik, büyülü...işte öyle birşey...
Bu makyaj denemesinde bej kahverengi tonlarında farla karıştırdım siyahı, bir de beyaz fardan aydınlık aldım..:)
Yarın maç izlemeye giderken, bjk formamın üstüne simsiyah bir makyaj yapmayı düşünüyorum..iyi gider dimi?

Cüzdanın İçi Değil Dışı Önemli Benim İçin..:)

Bugün dolabımı toplarken cüzdanlarım çıktı ortaya. Tıkıştırıvermişim bi çantanın içine.
Çeşit çeşit renk renk cüzdan almayı seviyorum. Biri bana hediye olarak cüzdan alırsa nasıl olursa olsun şartsız koşulsuz çok mutlu olabilirim. Ve sıkıldıklarımı da dağıtıyorum, anneme veriyorum.
İşte bunlar benim sevgili cüzdanlarım, en alt sıradakiler de bozuk para cüzdanlarım...


Son aldığım bu cüzdanımı uzun zamandır severek kullanıyorum. Bakırköy Cumartesi pazarından çok çok cüzi bir rakama almıştım, "Prada" havasını orjinal olmasa da yaşıyoruz :)

Strawberry Alışverişi, Makyaj ve Ne Yedim Çarşambası :)

14 Nisan 2010 Çarşamba
Strawberry'den bir hafta önce yapmış olduğum alışveriş tam zamanında elime ulaştı.
Elften de bir makyaj seti almıştım hediye kampanyasıyla hatırlarsanız bu makyaj seti de indirimdeydi. İhtiyacım olmamasına rağmen dayanamadım aldım, ama elime ulaşınca iyi bir karar verdiğimi anladım. Zira renkler cıvıl cıvıl ışıl ışıl, rimeli bile var,çok cici..:) Daha da makyaj seti almam heralde :)



Bu ikinci siparişimi 1 gün arayla vermiştim. Bu da bugün geldi. Parfüm olduğu için daha uzun bir kargo süresi vadediyorlardı ama bu da bir haftacık sürdü.
Kokumu değiştirmek istemiştim. Zaten ruh halime göre parfüm kullanmayı seviyorum, tek bir taneyle idare edemiyorum. Lavin Rumeur da karar kıldım, netten araştırdığıma göre baya sevilen ve övülen bir koku. Bende memnun kaldım kokusuyla baya kendini gösteren bir parfüm, iki fısfıs denedim işyerimde hemen kokun ne diye bi soru aldığıma göre..:)



Bu da günün makyajı olsun...Ne yapsam ne yapsam dedim yine renkli bir makyaj çıktı ortaya :)
Siz de beğendiniz mi acep yoksa olmamış mı?
(Kaşlarım kahverengi çıkmış fondotenden :S )

"Bugün Ne Yedim?"
Hehe millet ne giydim postu yapar ben homili gırtlak ne yedim postu :)
Bu akşam canım kahvaltı yapmak istedi.
İşyerindeki öğlen yemeği midemi yaktı bütün gün, rahatsızlık verdi.
Bende bugün kahvaltı yapmak istedim zaten haftasonuna kadar kahvaltı diye bişey yapmıyorum. Belki canım isterse simit poğaça tarzı bişey yiyorum işyerimde.
Nefis bi omlet, krem peynir, zeytin..çay...ımmm nefisdi..:)


Haftanın Ortası böyle geçti işte...
Görüşürüzz..mutlu kalın...:)

Bir Cuma Gecesi Postu İşte...

9 Nisan 2010 Cuma




Yeşil-kahverengi göz makyajı denemesi...






Şu alışverişimde elften hediye olarak aldığım makyaj setini kullanmaya fırsatım olmamıştı. Bu makyajımda sadece onu kullandım...Çok beğendim bu seti çok pratik, farları, allığı, ruju, kalemi gayet güzel hoşuma gitti, onca şey taşımak yerine bu seti çantaya atmak, bir de rimel günü fazlasıyla kurtarır..Tatile çıkarken renk renk onca far doldurucağıma çantaya bu kutuyu alırım bi tek yanıma, oh miss..:)




Ayaklara da yaz geldi artık,

İki yeni ayakkabı aldım bu hafta..

Yarın siftahı pembişlerle yapıcam..:)



Mutlu haftasonları herkese...(:

Yeşilçam'ın Unutulmaz Güzeli: Gülşen Bubikoğlu...

8 Nisan 2010 Perşembe
Sevdiğim ünlüleri genelde beğendiğim kadınları tarzlarını, hayattaki duruşlarını inceleme altına almayı seviyorum...



Yeşilçam'ın en güzel kadınlarından biri. Hatta en güzel bulduğum diyebilirim. Çünkü çok başka bir zerafet bulurum kendisinde...Kumral uzun saçları, her giydiği yakışan elbise ve kıyafetleriyle, hal ve tavırlarıyla çok özel bir kadın Gülşen Bubikoğlu..





Geniş yakalı gömlekler, yüksek belli etekler, apartman topuklu çizmeler ve uzun yazlık elbiseler... O zamanların ikoncanı da Gülşen Bubikoğlu olurdu heralde, zira filmlerinde giydiklerine- eski moda olmasına rağmen- ben bayılıyorum..




Kocaman bi ağzımız ve inci dişlerimiz var tabi, gülünce güzelleşen cinsten oluyoruz..









Badem gözler ve incecik kaşlarımızla hülyalı hülyalı bakmayı ihmal etmiyoruz...






Burda biraz daha kalınlaştırmışız kaşları herhalde modası değişmişti :)







Ağlayınca da öyle masum öyle mağrur duruyoruz ki...




Tırnak ve dudak uyumuna bakarmısınız..:)



Sempatiğiz, cilveliyiz, dişiyiz..:) Mimikler muhteşem :)





Gülşen Bubikoğlu makyajı diye bişey var kesinlikle, o eyeliner gözden dışarı uzayacak tabiki ve makyajımız koyu olacak hep...











Sinirlenince de ayrı bi güzel oluruz...











Favori Filmlerimizi de yazalım tam olsun;

1- Ah Nerede


2- Cici Kız


3- Evcilik Oyunu


Ve en çok Tarık Akan'a yakıştırırım kendisini esas oğlan niyetine...


Siz de beğenirmisiniz Gülşen Bubikoğlunu?

Duvarlara Taşıyorum Artık...:)

7 Nisan 2010 Çarşamba
Artık odamda şifonyer, dolap yetmeyince raflara sardım..Alt kısmı dolu olan duvarınızın üst kısmı boş kalmasın dimi, o da bi işe yarasın :) Koçtaş'tan ucuza mal edilen bu rafla beraber evinizde çiviyi çakacak bir usta olmalı, yok ben becerikliyim diyorsanız hepsi bu, sorun yok :)Bizde superman babadır. Sağlamcacık halletti :) Aslında üç katlı bi raf sistemi düşünüyorum ama şimdilik bununla idare edeceğim.Sizde sığamıyorsanız odanıza duvar raflarını düşünün, hem pratik hem uygun ;)

Hep Güzellik Olsa Keşke Hayatta...

4 Nisan 2010 Pazar
Haftasonunun ardından gelen ne gıcık bi gündü allahımm..Hem pazartesi üstelik en sendromlusundan, hem de toplantı vardı saçma sapan can sıkıcı..Ama bahsetmicem işten, uyduruk göz makyajlarımı koyar, güzellik postu oluştururum daha iyi.

Mor tonlarda amatör göz makyajım. Biraz ağır olduğunun farkındayım. Ama ağır makyajlar daha hoşuma gidiyor, uğraşması daha zevkli.




Geçen göstermiş olduğum Pastel'in 56 nolu nar çiçeği renginde ojesi. Bayıldım desem yeri, şişede ayrı tırnakta ayrı güzel duruyor. Kısa, uzun farketmez bütün tırnaklarda şık ve cici durabilecek bir yaz rengi.Ne kırmızı ne turuncu, tam ortası sıpsıcak bi renk..Nar çiçeği renginde ojeniz yoksa edinin derim bu yaz.




Flormarın oje çıkarıcısı, aseton tırnakları yıpratıyor biliyorsunuz, bu ona karşı geliştirilmiş bir ürün, test edildi onaylandı zatım tarafından, güzel ve daha zahmetsiz çıkarıyor bana göre. Üstelik zeytinyağlı formülüyle tırnaklara bakım da sağlıyor ;)



Hep güzellik olsa şu hayatta ne güzel olurdu...Ama maleseff kötü kalpli cadılar, canavarlar var her masalda.
Ama ben masalların sonunda iyilerin kazanacağını biliyorum..
Siz de öyle bilin, hep güzel kalın olur mu?

Erkek Arkaşınızın Stil Direktörümüsünüz...

3 Nisan 2010 Cumartesi
Erkek Arkadaşınızın giyimine karışırmısınız veya eşinizin?



Ben karışırım, karışmak ne kelime stil direktörü, imaj makerı olur çıkarım..Müdehale etmesek ohooo, pembe giymez, mor giymez, taşlı giymez, şöle giymez, böle giymez, takımının eşofmanı neyimle günlerce idare edebilir. Tamam onların bizim gibi dolapları taşmak zorunda değil.Ama kurtarıcı giysileri olmalıdır muhakkak gardroplarında. E onlar için bunu sağlayacak kişi de kankaları değildir, karşı cinsidir, biz bayanlardır bence.


Erkekler kızarkadaşlarıyla, eşleriyle alışverişe çıkmalılar bana göre. Gerçi çoğu sevmez alışveriş yapmayı ama bişeyler alması gerekiyordur muhakkak. Çünkü itiraf etmeleri gerekirse bizim beğenmemiz daha önemlidir onun için. Ben de iyi beğenirim tabi. Belki erkek giyimindeki zevkim kadın giyiminden daha iyidir. Çünkü bayan giyiminde herkesin zevki ayrıdır, bizler çeşitliliği, çok tarzlılığı severiz, farklı şeylerden hoşlanabiliriz. Ama erkek giyiminde genelde herkes aynı şeyleri beğenir, şık ve hoş olmak o kadar zor değildir.






Erkek izleyicilerime de nacizane tavsiyem olsun. Ben takım elbiseyi erkeklere çok yakıştırırım, bi çok bayan da öyle. Tabi takım elbise çok rahat bi giysi değildir, kravat filan sıkar erkeği. İş hayatında veya özel davetlerde giyilmesi yeterlidir. Dikkat edilecek husus kravat, gömlek renk uyumudur. Ceket - gömlek kombini, altına kot pantalon, spor ayakkabı da giyilse çok şık gösterir er kişiyi. İtalyan kesim yani altı dar gelen gömlekler de fiziğin daha yapılı ve hoş görünmesini sağlayıp göze gönle hitap eder :)







Ayakkabıya gelirsek klasik ayakkabılarınızı takım elbisenizin altına filan giyin lütfen ki artık spor ayakkabı bile hoş durabiliyor takım elbiseyle. Spor ayakkabı erkeklere tartışmasız en yakışan ayakkabı. Öyle eski baba ayakkabısı gibi kundurularınız, hele de kot altına giyilmişse ofsayta düşmüşsünüzdür emin olun, hakeme itiraz etmeyin hani kırmızı kart bile görebilirsiniz hatun tarafından benden demesi.






Yaz geldi artık. Bu sezon sevdiğim stil, tişört üstüne kısa kollu gömlek olacak heralde. Gömleğin önü bi kaç düğme açık veya komple açık olabilir, altta tişörtümüz var tabi. Altına da bol kesim pantalon. Ve spor ayakkabımız.








Bayanlar kadar olmasa da erkeklerin de aksesuarları kıyafetlerini tamamlayıcı rol oynuyor. Kemer, saat, şapka gibi aksesuarlar göz ardı edilmemeli..Bayanlar bunlara da dikkat eder.



Saçlara gelirsek asker traşı erkeklere en yakışan saç stili kanaatimce, tabi bazı hatunlar uzun sever, jöleli sever, fönlü sever.Ama bu saç hem erkekler için uğraştırıcı değil hem de bu yaz moda olacak gibi, tabi asker traşı saçı sinek kaydı yüzle değil, kirli sakalla kullanmak en ideali ve en uyumlusu diyebilirim...
Dünyada erkek stil ikonu olarak david beckham diyebilirim. E tabi allah var giydiği de yakışıyor :) Türkiye'de Kenan İmirzalioğlu, Kıvanç Tatlıtuğ iyi giyinenlerden başka aklıma gelmedi..
Son olarak yakışıklı olmanız önemli değil güzel giyinmeniz size gerekli karizmayı sağlayacaktır zaten ;)

Related Posts with Thumbnails