SALATA, MEZE, ARA SICAK...Yeme de Yanında Yat..:)

20 Ekim 2009 Salı
Yemek yemenin- pek bilmesem de yapmanın- bir sanat, ayrı bir kültür olduğunu düşünen ben, ana yemekten ziyade ara sıcaklara bayılırım ve daha güçlü hisler beslemekteyim kendilerine itiraf ediyorum.
Bundan mütevellit açık büfe mekanlarda salata reyonlarında kendimi kaybederim, ana yemeğe bakmam bile ama tabağımı da etnik kökenininin umrumda olmadığı (amerikanmış, rusmuş, arapmış) salatalarla, mezelerle mini bir ziyafet sofrasına dönüştürürüm.
Onun için kokteyllerden keyif alırım, kürdanlara takılmış minicik sandviçler, sigara börekleri ve türevleri güzelliklerle doyar, "yemeğe hiç geçmesemde olur"un tatminkar, doygun hissiyatıyla neşe saçarım.

Ve işte bu yüzden yemenin ustası kumpirin hastasıyım diyebilirim. İçinde sevebileceğim soğuk mezeler, salata diye tabir edeceğimiz bisürü lezzetler mevcut çünkü. Zaten karışık şeyler hep iştahımı açmıştır. Bir amerikan, italyan salatası, kısır, ezme, mısır, haydari vb. leziz nimetler toplanıp "gel birader hep beraber tereyağlı patetesin içinde buluşup mideye şenlik bişey olalım" demişler miiii, demişlerdirrr kesinn..:)
Allah kumpiri bulandan razı olsun kısacası. Canım nasıl çekti nasıl çekti, anlatırken kendimden geçtim diyebilirim. Öğle yemeğine çıkıcam birazdan, ana yemeklere talim, belki yanında salata vardır, yeşil salata! hıh :( :)
Ama ben çıkarırım bunun acısını haftasonu hiç kaçmazz.. ;)

1 yorum:

Sonsuz Dekorasyon dedi ki...

bende bayılırım kumpire yemek den çok genelde meze yerim desem yeridir hele balık mezeleri .. açıktım galiba

Yorum Gönder

İÇİNDE KALMASIN...

Related Posts with Thumbnails