İSPANYOL GİYİM TARZI...

14 Ekim 2009 Çarşamba
En ünlü kadın giyim markalarından Mango'nun, Berska'nın İspanyol markası olduğunu kaç kişi biliyordur acaba? Kırmızısıyla, seksepalitesi, feminenliğiyle İspanyol modası, giyim tarzı; dünyaca ünlü modacıların esinlenmekten geri kalamadığı ayrı bir tutku, ayrı bir zevk haline gelmiş durumda.



İspanyollar renkli, fırfırlı ve rahat bir tarza sahip. Desenli, simetrik kumaşlar, boyundan bağlamalı üstler ülkenin giyim kuşam kültüründe özel bir yer edinmiş durumda..Uzun boncuklar, koca halka küpeler ve saç bandanası gibi aksesuarlarla zenginleştirilmiş İspanyol modasına ruhen latin, manevi ispanyol kızı Ceci ile bi göz atalım bakalım.

İspanyollar giyim konusunda çok hassaslar. İnsanın görünüşünü, sosyal başarısının bir göstergesi olarak kabul ediyorlar. Bu yüzden de günlük hayatta iyi tasarımı olan, sade kıyafetleri tercih ediyorlar. İspanya ve giyim kuşam dendiğinde bizim aklımıza ilk gelense İspanyol paça pantolonlar. Tabii bir İspanyol için 'İspanyol paça' sözü pek bir şey ifade etmiyor. Ama nedense biz bu paçalara İspanyol demekte ısrar ediyoruz. 2008 yaz modasında D&G, Prada, Chanel gibi markaların, pantolon koleksiyonlarında İspanyol paça ve yüksek bel pantolonlara yer verdiğini de hemen hatırlatalım. Bir bakıma 70'lerin modası geri dönüyor.


Ayrıca son bikaç yaz olduğu gibi bu yaz da en çok göze çarpan retro akımlarından biri de 'espadrille' ayakkabılar. İspanya'dan dünyaya yayılan espadrilleri genelde düztaban üzerine renkli kumaşlarla tanıdık. Sıcak havalarda ayakları serin tuttuğu gibi hemen her kıyafeti tamamlayacak bir havası var. Hem şık hem çok rahat hem de birçok mağazada, farklı modellerini bulmak mümkün.






Biraz da flamenko kıyafetlerinden bahsedelim. Bu kıyafetleri İstanbul'da bulmak neredeyse imkânsız. Flamenko dansçıları da kıyafet modellerini İspanya'dan getirtip buradaki terzilere diktiriyorlar. Eğer siz de bu kıyafetlerden edinmek istiyorsanız isimlerini bilmenizde fayda var.Ne, nedir?



Manton: Uzun püsküllü şal.


Falda: Flamenko dansçısının eteği. Çalışma etekleri ya da gösteri kostümleri tasarımı ve dikimi için melisflamenco@yahoo.com dan yardım alabilirsiniz.


Traye de flamenko: Flamenko elbisesi. Profesyonel flamenko kostümlerini Gülcan Ergüz'den temin etmek mümkün. (0533) 237 16 20


Zapatos: Flamenko ayakkabısı. Nişantaşı'ndaki 'Buenestilo' mağazasında kırmızı, siyah ve farklı modellerde zapatos bulabilirsiniz. (0212) 233 86 92


Bata de cola: Upuzun kuyruklu flamenko eteği. Pera Sanat'tan temin edebilirsiniz. (0212) 245 30 08


Kastanyet: İçi oyuklu, genelde baş ve orta parmağa takılarak, avuç açılıp kapanmasıyla ses çıkartan, iki küçük tahta parçasından oluşmuş ritim çalgısı. İspanya'dan alınmış turistik versiyonlarının üstlerinde boğa güreşçisi, flamenko dansçısı figürleri oluyor.


Abanico: Yelpaze.

6 yorum:

mughetto dedi ki...

şekerim bütün bunları nerden biliyorsun ?

Seni fahri İspanyol ilan ediyorum.

cecilia dedi ki...

araştırıyorum canım ilgimi çektiği için, ah bide gidebilsem tam süper olacak :) evet evet o benimm, fahri ispanyol :) mersii cnm.

nily21 dedi ki...

Viva İspanya :) İspanya'ya pekçok defa gidebilen şanslılardan biriyim.En kısa sürede gidebilmeni diliyorum.Çünkü gerçekten olağanüstü güzel veya çok sevdiğim için bana öyle geliyor :)

cecilia dedi ki...

sevgili nilgün çok şanslısın ozaman yaa :)
bencede güzel bi yer olmalı,şuan ispanya sahillerinde dolaşmak vardıı, ahh ahh :)

şulişş dedi ki...

ben her zaman geliş gidiş yapıyorum çünkü iş yerim var bir tane orda

cecilia dedi ki...

sulişş şanslısın ozaman :) gitmeyi ne çok isterdim...

Yorum Gönder

İÇİNDE KALMASIN...

Related Posts with Thumbnails